Monday, 31 October 2011

A Memorable Trip to Aquaria KLCC and Berjaya Times Square

Walaupun badan masih letih kerana perjalanan jauh tapi  tetap tak kisah kerana semangat berkobar-kobar untuk menulis entri pertama.Sepanjang perjalanan kawan-kawan saya yang terlebih excited  tu tak reti penat mulut,asyik nak berkepoh dan bergosip.Sampai kat Aquaria,diorang memang tak reti nak duduk diam..segala benda nak diusik tapi tak kisah la tu sebab nya tak lama lagi sesi tahun 6 akan melabuhkan tirainya jadi semoga memori ini menjadi kenangan terindah buat kami semua... Bende paling BEST masa di sana ialah tengok petugas Aquaria tu bagi makan kat memerang tu...comel sangat telatah diorang. Lepas tu kitorang tengok penyelam tu kasi makan kat ikan2 dan dapat sentuh tapak sulaiman ...lepas tu(dah berapa banyak lepas tu ni???)masa kat Berjaya Times Square tu terpakse tunggu berjam-jam lamanya tapi  berbaloi lah jugak sebab ada macam2 permainan dari yang sgt xtreme ke  tahap kanak-kanak ..saya naik sampai 8 permainan(haha...macam rusa masuk kampung je). memula naik Space Attack yg sangat SPINE-CHILLING tu tau tak die bawak kita naik tinggi2 lepas tu jatuhkan kite ke bawah...masa tu saya taubat tak nak naik bende tu lagi sebab time jatuh tu rasenye segala organ tak berfungsi...nak menjerit pun suara tak keluar dah... dan ..masa naik Spinning Orbit tu dia bawak kita pusing sampai atas dan pusing slow-slow kat atas ...mase tu pemandangan yg cantik pun buleh jadi HORRIBLE sebabnya saya ni agak gayat sikit......lepastu masuk rumah hantu...rumah tu takdelah menakutkan sangat pun...props je lebih(heh..cakap besar padahal menjerit jugak kene sergah dengan hantu)..masa main Dizzy Izzy tu agak ngeri la jugak sebab bende tu bawak kita naik atas dan masa nak turun tu die saje sengetkan kite,saya dah macam nak menggelongsor jatuh dah...takpe lah kalau ade apa-apa kecederaan fizikal habis bankrupt pihak Berjaya Times Square ni saya saman...dah main yang XTREME ...teringin pulak nak main permainan kanak-kanak ... naik Botanic Drive yang sangat perlahan,naik Buddy-Go -Round yang pusing2 macam kat funfair tu,naik Crazy Bus yang memang crazy pun dan akhir sekali naik Ghost Train yang lalu terowong hantu..sesungguhnye pengalaman manis terakhir bersama kawan-kawan yang tersayang memang tak akan dilupakan...IT WAS THE PRECIOUS MOMENT EVER!!!

No comments:

Post a Comment